13 januar 2007

Livet på landevejen (Mogens)

Klik på billederne for at forstørre

Når man tager på farten i 4 måneder bliver det jo også en slags hverdag med faste ritualer.
Det er helt utroligt så meget tid der går med at lave ingenting og blot gennemføre dagens rutiner med at vaske op, køben ind, pakke ud, pakke bil, finde frokost frem, undervise (selv om det vist er noget vi indtil videre har taget ret let på), planlægge tur og booke hytter.
Vi har været lidt overrasket over hvor 'busy' campingpladserne har været selv om vi jo godt vidste at det var kiwiernes sommerferie. Af samme årsag valgte vi også at køre omkring Tongariro over nytår og dermed undgå de helt store feriesteder på Coromandel og i Bay of Plenty. Nu skal de hårdtarbejdende kiwier snart tilbage på arbejde og så bliver det forhåbentlig lidt nemmere, bedre og billigere at finde indkvartering.
Standarden på indkvartering er svingende lige fra en standard skodhytte der lugter klamt,
til motel med eget bad, køkken, WiFi og kabel TV (nogen gange endda den 2 værelses samkvems model). Når man er blevet en midaldrende herre som mig har man oftere end ikke, behov for at komme på toilettet om natten og så er det jo rart en gang i mellem at have eget toilet. Det lader dog til at være en naturlov (eller Murphys lov), at behov og mulighed sjældent er samfaldende.
Da vi planlagde turen blev flere muligheder for indkvartering undersøgt;
Autocampermuligheden blev ret hurtigt kasseret. 5 personer kræver 5 sikkerhedsseler og dette antal findes kun i campere af en anseelig størrelse. Nemlig størrelsen til 1000,- kr. i døgnet. Da siddekomforten bag i sådan et skrummel endvidere er begrænset og da flere af vores børn har tendens til køresyge valgte vi ret hurtigt at se bort fra denne mulighed.
Derfor blev transporten fastlagt til en bil med god plads.
Den næste mulighed var at medbringe et telt. Fordelen ved denne løsning er at man altid kan finde plads, den er den billigste, ca. 200 kr. , men men men den er ikke ret sjov i regnvejr, et telt man kan være i vejer 25 kg. og så mangler man stadig bord, stole, lys osv. osv.
Det økonomiske spring op til en standard hytte (bare senge og måske bord og stole) er ikke overvældende da disse hytter som regel koster godt 300,- kr.
Dette blev derfor udgangspunktet i budgetlægningen. En ting er så budget, noget lidt andet er hvad der virker i virkeligheden. Vi må nemlig sande at det næste skridt op af stigen, nemlig en hytte med køkken ikke er voldsomt dyrere, mellem 350,- og 400.- kr. og sædvanligvis får man her den plads, der skal til for at 5 mennesker kan komme til for hinanden. Endelig opgraderer vi ind imellem til eget køkken og bad og TV, og synes egentlig at man får rigtig meget for de sidste penge da et sådant rigtigt 'hjem' sædvanligvis fås for mellem 450,- og 500,- kr.
I Australien havde vi oprindeligt planlagt at skulle køre rundt i en minicamper. Vi havde fundet en HiAce med 5 fremadrettede sæder, alle med sikkerhedsseler. Planen var så at supplere med et lille telt. Baggrunden for dette var at planen er lidt strammere i Australien med forholdsvis mange 'one-night-stands'. Køretøjet skulle afleveres i Mackay som var tætteste mulighed på Townsville, som er vores endestation på østkysten. Udlejeren har i mellemtiden lukket sit depot i byen og henvist os til enten Brisbane og Cairns. Det var jo ikke så godt og da vi samtidig har kunnet se her i New Zealand hvor lille sådan en HiAce i virkeligheden er, har vi valgt også at benytte bil/hytte modellen i Australien. MyPlanet har været behjælpelig med at finde en Toyota Previa til fornuftige penge.
Vejret kan vi jo ikke rigtig gøre noget ved. Vi har vi nok valgt en skidt sommer. Det har været den koldeste december siden en gang først i tresserne og januar er indtil videre lunken og halvfugtig. Oh well, selskabet fejler ikke noget og vi hygger os hver dag.
Pigerne har nok ikke leget så meget med andre børn på legepladserne rundt omkring (og dermed ikke snakket/lært så meget engelsk) som vi havde fantaseret om. De har jo hinanden, og selv om det for tiden mest er Emma og Marie der hænger sammen, har de stadig megen fornøjelse af hinanden alle tre.
I min naivitet havde jeg forestillet mig at pigerne, på turen kunne underholdes med at lege skjul, spille kort og at man på stranden kunne spille kalaha ved at samle småsten og grave fordybninger i sandet. Virkeligheden er dog en anden, vi har at gøre med moderne børn og vi har indtil videre måttet indkøbe ét stk. mellemstor taske til opbevaring af bamser, spil, bøger og diverse andet medbragt og indkøbt legetøj.
Derudover har vi indkøbt hovedpuder, 12/220V køletaske, 1 stor klodskasse med div. køkkengrej og andet hardware samt 2 kasser til opbevaring af brød og dåser mv. Der er dog stadig plads tilovers i Toyotaen, men der kommer jo også en dag hvor vi skal forsøge at stoppe så meget som muligt ind i en flyver.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?