13 januar 2007

Rotorua og rådne æg (Mogens)

Klik på billedet for at køre slideshow.

Rotorua er på baggrund af sin kraftige underjordiske termiske aktivitet (ingeniør jargon for varme kilder) gået hen og blevet en af NZ allerstørste turistdestinationer. Koblet med et stort udbud af maori kultur - af den kommercialiserede turist slags - og alverdens tilbud om fysisk aktivitet er byen og dens omegn på vej til at blive en turist fælde af de helt store.
Det er en udvikling som nok følger helt uundgåeligt med stigningen i besøgstallet. Fra mit første besøg i '87 er det tydeligt at se, at Rotorua efterhånden har rykket sig på min personlige skala, fra 'Hilsen fra Himmelbjerget' og i dag er nærmere 'Disneyland'.
Nå, men kilderne, geyserne, mudderpølerne osv. er jo stadig lige interessante, og det er dejligt at slappe af i de varme bade. Som det eneste sted indtil videre havde vores hytte en rigtig radiator og ikke elvarme som alle andre steder. Ikke fordi der var brug for den, blot fordi at varmen strømmer op af jorden snart sagt alle steder. Selv teltpladserne havde gulvvarme. Det går dog ikke til spilde alt sammen, syd for Rotorua ligger Wairekei hvor man udnytter en del af al denne varme til at producere 5 % af NZ elforbrug (det meste produceres ved vandkraft).
I Roturua må man dog leve med en vedvarende stank af rådne æg, hvilket får mig til at mene at vores fjernvarmeregning derhjemme er en fornuftig investering.
Vi risikerer heller ikke at skvatte i en kogende mudderpøl på vej op gennem skoven en mørk aften.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?