13 februar 2007

Catlins (Mogens)

Klik på billederne for at forstørre og starte slideshow eller video.

Catlins er et dejligt område helt nede i bunden af sydøen med et varieret landskab og et rigt dyreliv. Området er endnu ikke udpræget overrendt, men det varer nok ikke længe.

Efter Charles' anbefalinger havde vi udset hvilke steder vi skulle undersøge nærmere.

Første stop var Cathedral Caves, som var meget høje, dybe og mørke. Vi havde glemt Lisbets pandelampe og nøjedes derfor med at bevæge os så langt som dagslyset rakte. Adgangen til hulerne sker via stranden ved lavvande. Desuden skal man over privat land, for hvilket privilegium vi måtte slippe 9 NZ$.







Næste stop blev Porpoise Bay hvor den lille Hector delfin, som er et af de få steder den lever. Der vurderes at være ca. 4ooo dyr tilbage i alt. Hvis ikke man syntes at vandet var så forb... koldt kunne man gå ud i det og - om ikke lege med delfinerne - så i hvert fald nyde samværet. Mens vi var der, vovede en anden dansk familie pelsen og svømmede rundt en rum tid. Og ganske rigtigt dukkede der da også 2-3 nysgerrige delfiner op. Et fantastisk syn selv fra stranden. Som nævnt er der tale om små delfiner, hvorfor du heller ikke finder noget billede her. I stedet snupper vi lige et billede fra bugtens afslutning mod havet, hvor nogle vældige skumsprøjt stod ind over klipperne.

Herefter et kort stop ved Curio Bay og dens 160 mil. år gamle forstenede træstammer på stranden. Det er rigtig mange år og de var da naturligt nok heller ikke specielt fotogene, hvorfor vi lige snupper et billede af nogle får som gik på marken overfor.





Næste dag startede vi lige med et vandfald af den udprægede fotogene type, nemlig Purakaunui Falls.







Catlins besøget blev afsluttet med et absolut højdepunkt og ‘must’, nemlig søløverne på stranden ved Surat Bay. Adgang hertil sker iflg. skiltet ved parkeringspladsen kun rundt om en pynt ved lavvande, men venlige lokale har opsat pæle så man kan finde vej over engen. Det var en fantastisk oplevelse at se disse ret store dyr helt tæt på.



Søløverne er unge hanner som også kan være aggressive, så det er bare med at passe på....






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?