02 marts 2007

Et par dage i Sydney (Mogens)

Klik på billederne for at forstørre.

Med en følelse af at vi allerede savner NZ, kastede vi os ud i lidt storbyferie. Vi boede på hostel som unge mennesker (i gennemsnit er vi jo også lige omkring de tyve). Det bliver nok aldrig vores stærke side - alle de biler, busser, høje bygninger og mærkelige mennesker.
Første punkt var naturligvis operahuset, hvor jeg fik lov at tage en rundtur, mens pigerne nød udsigten over havnen - eller var det de nærliggende butikker ?
Operahuset er jo en fantastisk bygning, som bare skal opleves. Budgettet lød oprindeligt på $7 mill. Da det stod færdigt 14 år senere havde man brugt $102 mill. Nå ja, sådan kan det gå når man bygger.
Eftermiddagen bød på lidt gåtur i den gamle del at Sydney og en tur omkring MyPlanet's kontor for at hente en voucher på vores Avis udlejningsbil.







Efter lidt aftensmad ville jeg tage min familie ud at se Greyhound løb på den nærliggende Wentworth bane. Desværre kørte den pakistanske chauffør os til Harold Park Raceway.
Det lyder måske ens på pakistansk - hvem ved.
Han virkede meget overbevist om at vi kar kommet det rigtige sted hen, da han tog imod de 10 $. To minutter senere var vi overbevist om det modsatte - nemlig at vi var kommet til en næsten nærliggende hestevæddeløbsbane hvor der foregik absolut intet. 3 minutter senere tog regnen til i styrke og stod nu ned i lårfede stråler. Efter at have gået tilbage til nærmeste hovedfærdselsåre - op ad bakke (og i regnvejr) besluttede vi at aflyse aftenens ekskursion og forsøge at finde en taxachauffør som ville stoppe 5 personer ind i en alm. taxa.
Det lykkedes, og for at være sikker på at komme hjem og helst uden at skulle have et tillægslån, oplyste vi kineseren om at vi gerne ville til Hotel Marlborough. Dette hotel ligger ligger på hovedgaden i Newtown i overkommelig gåafstand til vores mere ydmyge tilholdssted, som ligger i et virvar af ensrettede sidegader.

Næste dag snuppede vi lige et museum, nemlig Australien Museum, som udover en samling mineraler og udstoppede dyr også indeholder en samling af aboriginal kunst samt en tankevækkende indføring i Australiens behandling af de indfødte, herunder tvangsfjernelse af op imod 100.000 børn helt op i 1960'erne.
En gåtur gennem den botaniske haves koloni af flyvende hunde bragte os igen ned til operahuset (hvor jeg lige snuppede endnu et dusin billeder eller to) og videre til Circular Quay, hvor vi tog færgen til Manly og nød resten af eftermiddagen på stranden med at bygge sandslotte og kigge på surfere og hvad er nu ellers er at kigge efter på en strand.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?